VM i skiskyting 2016

Author: admin

I skrivende stund er det under et år til VM i skiskyting går av stabelen i Oslo. I årets mesterskap i Kontiolahti i Finland klarte Norge «bare» å sikre seg en tredjeplass på listen over sammenlagtvinnerne bak vinneren Frankrike og toeren Tyskland. Når konkurransen neste år skal avvikles foran et entusiastisk hjemmepublikum i Holmenkollen er det imidlertid lov å håpe på enda bedre resultater for de norske utøverne.

Flere gode utøvere er med i 2016

På herresiden er det likevel en franskmann, suverene Martin Fourcade, som er alles favoritt. Fourcade tok riktig nok kun ett gull i årets mesterskap, men prestasjonene hans i verdenscupen de siste årene levner ingen tvil om hvilken formidabel utøver 27-åringen er. Faktisk har Fourcade vunnet verdenscupen fire år på rad, og ingenting tyder på at årets tittel vil bli den siste. Samtidig har franskmannen flere ganger demonstrert at han kan levere i store mesterskaper, for i tillegg til sine to OL-gull har han også hele seks VM-gull i medaljeskapet.

Fourcades farligste konkurrent blir etter alle solemerker den råsterke Anton Shipulin, som knep andreplassen sammenlagt i årets verdenscup. Russeren vil nok også være interessert i å forbedre årets noe skuffende fangst fra Kontiolahti, hvor en sølvmedalje på 12,5 km jaktstart ble hans beste resultat. For norske fans knyttes kanskje de største forventningene til Johannes Thingnes Bøe, som tok gullet på 10 km sprint i 2015. Bettingsider vil nok gi gode odds til Fourcade og Shipulin, uten at dette medfører dårlige odds til Thingnes Bøe. Også nordmannen er en sterk kandidat til en topplassering.

Hviterussland sterkest på kvinnesiden

På kvinnesiden vil hviterussiske Darya Domracheva nok være de fleste bookmakeres favoritt. Den regjerende verdenscupvinneren hadde, i likhet med landsmannen Shipulin, et noe skuffende mesterskap i Kontiolahti, og vil helt sikkert være ute etter revansje i neste års turnering. Hennes tre gullmedaljer fra Sotsji levner i hvert fall ingen tvil om 29-åringens evne til å prestere ved de store anledninger.