Alle som driver med jakt vet det. Å komme seg ut i skogen med gode kamerater, eller bare med hunden ved siden er noe av det beste man kan gjøre for kropp og sjel. Det er selvsagt god trening for kroppen i seg selv, men det er også noe med å komme seg ut i naturen; stillheten, luktene, vinden i håret, som gjør at man bare senker skuldrene noen hakk og rett og slett slapper av på en helt annen måte enn hva man gjør noe annet sted.

Det er mange faktorer som kommer sammen for å gjøre jakta så vellykket, og det er ikke tilfeldig at det blir som det blir. For det første så er det ikke slik at man bare reiser på jakt uten forvarsel. Man planlegger, sørger for å ha utstyret i orden, og passer på at man har det man trenger for at turen skal bli bra. Klær og sko må være både komfortable og praktiske, og her nytter det ikke å prøve å jukse. Husk at det kan være lurt å bruke flere lag slik at man er forberedt på ulike værtyper.

Dette kan ofte være vanskelig for andre ikke-jegere å forstå, men det er helt unektelig når man først har prøvd det. For mange jegere er dette kanskje en av de viktigste måtene de får ladet batteriene på, og det er nesten som en slags uropplevelse. Du tror det kanskje ikke, men det er faktisk gjort forskning som underbygger disse påstandene, og som forklarer hvorfor jegere har godt av å komme seg ut for å bedrive sin favorittaktivitet. Fysisk aktivitet er også tett knyttet opp mot psykisk helse, så her er det ingenting å tape. Kom deg ut, og få frisk luft og mosjon på samme tid!