Når man velger å drive med pistolskyting, åpner man dørene for en spennende sport, og man har muligheten til å velge om man bare vil drive på hobbybasis, eller om man også vil delta på konkurranser i tillegg.

Norsk Skytterforbund byr på mange variasjoner

Internasjonale konkurranser finner man innen standardpistol, finpistol, grovpistol, luftpistol og fripistol, mens Norsk Skytterforbund også byr på feltskyting og hurtigpistol. Når man skyter på bane, skyter man stående og med bare én hånd. Skyter man i felt vil man også skyte fra knestående og liggende. Standarden er at øvelsene gjøres med 60 skudd, og man vil i finalerunder bruke 10 ekstra skudd.

Passer for hvem som helst

Pistolskyting er en krevende sport, men kravene er relativt håndterbare både for unde og gamle, kvinner og menn. Dermed er dette en idrett eller hobby som passer for alle som vi prøve noe annerledes. Uansett hvilket nivå man vil skyte på, blir man ved eventuelle konkurranser og stevner delt inn etter den klasser som matcher ens eget nivå – slik blir det mer moro for alle. En hobby som skyting vil gi deg som utøver en sjanse til å møte mennesker med de samme interessene, samt at dette er en aktivitet som man kan drive med stort sett hele livet. Som sport har skyting eksistert siden midten av 1700-tallet, og skyting var faktisk en av de første organiserte idrettsgrenene i Norge.