Vi nordmenn er velsigna med kanskje verdens beste og flotteste turmuligheter! Selv om du bor midt i tetteste Oslo tar det bare en halvtime å komme seg ut i Nordmarka eller ned til sjøen og øyene ute i fjorden.

Norge har dessuten en ganske unik lovgivning vi ikke finner mange andre steder i verden; her til lands er det fritt frem for å bevege seg hensynsfullt på annen manns eiendom, så lenge du holder deg minst 150 meter fra nærmeste bebyggelse og ikke gjør skade på trær eller eiendommen for øvrig.

Om du bare vil ut i naturen en luftetur, eller delta på høstjakta og sanke av naturens skattkammer, er det ekstremt viktig å kle seg etter forholdene. Sjekk hvilket vær du har i vente og kle deg deretter.

Du må holde deg tørr fra både svette, regn og snø for å kunne holde på kroppsvarmen. Svetter du kan du saktens kle av deg underveis for å regulere varmen. Men når du først er blitt svett risikerer du å kjapt å bli både syk og kuldeskadet om du ikke får skiftet til medbrakte, tørre klær. Eller får tørket de svettevåte klærne dine i sola eller over ild – uten å fryse selv i mellomtiden.

Kle deg heller innerst med ull eller syntetisk materiale spesiallaget for å føre fuktighet vekk fra kroppen og holde huden din tørr. Å kle seg varm i kalde omgivelser dreier seg simpelthen om å samle opp kroppsvarmen du produserer selv, og holde på denne varme lufta uten at den kjapt forsvinner ut av klærne dine – eller skaper kondens og gjør deg svett og kald. Gode jakt- og turklær finner du i velassorterte sportsbutikker i nærområdet ditt, eller enda enklere på nett.

Når du kjøper klær på nett er det særlig viktig å vite eksakt hvilken klesstørrelse du bruker. Da kan du raskt, enkelt og billig finne de perfekte klærne uten å gå ut døren!