Bli en skytter

Author: admin

Her i Norge er vi heldige, eller kanskje beskyttet, nok til å se på skyting og skytevåpen som mindre kontroversielt enn andre steder. Vi har fremdeles noen kontroverser hvert år angående jakt, men vi er eller ganske pragmatiske angående våpen i seg selv. Skyting som hobby eller sport er noe som mange driver med regelmessig, enten de er jegere eller vegetarianske pasifister. Det er en enklere hobby å drive med enn man skulle tro.

Som trening

Vi har en egen sportsgren vi som vintersportsnasjon er flinke i – skiskyting – men skyting i seg selv er også en god treningsform som kombinerer kondisjon, konsentrasjon og statisk styrke. Man er nødt til å holde våpenet stødig, ofte i lengre perioder om gangen, som fort kan resultere i ristende håndledd for utrente skyttere. Utholdenhet i skyting har også en viktig mental komponent i tillegg til det fysiske.

Medlemskap i NSF

Norges Skytterforbund binder sammen alle de 510 klubbene som finnes i Norge og organiserer skytekonkurranser eller andre typer samlinger. Sportsskytingen organisert av NSF foregår i formene leirdue, pistol, rifle og viltmål, men de individuelle klubbene har også mange variasjoner i skytetilbud forbi dette. Ta kontakt med NSF for å finne ut hvor nærmeste klubb er for deg.